Theo Zwarthoed, van WW naar Eredivisie

Theo Zwarthoed heeft met zijn vijftien jaar in het profvoetbal een behoorlijke staat van dienst. Maar het ging niet allemaal van een leien dakje. Er waren tribunes, amateurcontracten en lange reisafstanden. Niet dat de doelman van Go Ahead Eagles erover klaagt. ‘In de bouw werken, dat is pas zwaar.’ In het nieuwe ProProf-magazine vertelt Zwarthoed uitgebreid over zijn loopbaan vol ups en downs. Dat hij in de Eredivisie nog eens een kans zou krijgen, lag in 2014 niet meer voor de hand. ‘Ik zat in de WW. Ik trainde bij Volendam om mijn conditie op peil te houden. Toen belde Hans de Koning, de trainer van Volendam. Hij zei: “We hebben een keepersprobleem, wil jij terugkomen?” Ik had niet gedacht dat ik ooit nog voor Volendam zou spelen, maar met Hans kon ik lezen en schrijven.’ In 2015 komt lopen de besprekingen met Volendam over een nieuw contract stuk en gaat hij in gesprek met Spakenburg. ‘En toen werd ik ineens gebeld door Go Ahead Eagles.’ Het opmerkelijke verhaal van Zwarthoed lees je in het nieuwe magazine, dat begin januari verschijnt. Daarin vind je ook interviews met Feyenoorder Jens Toornstra en Regillio Vrede, de assistent-trainer van RKC Waalwijk.