Ayoub: ‘Hoop op stap naar top drie’

Yassin Ayoub beleeft bij FC Utrecht een uitstekend seizoen. Met vier doelpunten en negen assists weet de middenvelder zijn talent nu ook te koppelen aan rendement. Na vijf seizoenen en een contract dat nog maar een jaar doorloopt, lijkt voor zowel club als speler het moment aangebroken voor een transfer. ‘Ik hoop nu toch wel gauw de stap te maken naar de top drie’, zegt Ayoub in de nieuwe editie van ProProf Magazine. ‘Met 23 jaar ben ik niet oud, maar dit voelt wel als een natuurlijk moment.’ Vorig jaar al verkaste zijn collega Bart Rammelaar van FC Utrecht naar de Nederlandse top. ‘Dat gun ik hem van harte. Hij is een goede vriend. Zelf wil ik ook ooit zo’n  stap maken. Mijn zaakwaarnemer John Veldman heeft er terecht op aangedrongen dat alleen allround zijn niet voldoende is, ik moet me meer toeleggen op key passes, doelpunten, assists. Een middenvelder moet toch vijf keer per seizoen scoren, dat is waar clubs naar kijken.’ Het uitgebreide interview met Ayoub lees je in ProProf Magazine.