Transfer Fer in wachtkamer

Leroy Fer (Sport Promotion) kwam gisteren samen met Rob Jansen terug uit Liverpool. Zonder contract bij Everton, omdat de club met FC Twente geen overeenstemming kon bereiken over de betaling van de transfersom. De Engelse club pleitte voor andere voorwaarden na de medische keuring. “Ik ben diep teleurgesteld”, liet Fer weten. “Ik ben gewoon goedgekeurd door de artsen in Engeland. De enige opmerking die men maakte was over mijn knie waar ik vier maanden geleden aan geopereerd ben. De meniscus is weer goed in orde, maar de wond is nog vers, hoewel ik weer probleemloos kan spelen. Everton besloot daarop de betalingswijze te willen aanpassen. Iets meer zekerheid inbouwen dan voor de keuring. Ik kon me daar wel iets bij voorstellen, zeker als je over dit soort bedragen praat. Maar Twente hield vast aan het eerder bereikte akkoord. Dat akkoord was er ook, dat heeft ook niemand ooit ontkend. Maar enige souplesse daarin had toch ook wel gekund. Zeker als je kijkt naar de bepalingen die ik in mijn contract heb staan over een transfer, had ik verwacht dat alles goed zou komen.” Everton heeft laten weten komende zomer een nieuwe poging te wagen om Fer te halen.