Lens: ‘Dinamo Kiev is een stap vooruit’

Jeremain Lens (Sports Entertainment Group) heeft een contract voor vier jaar getekend bij Dynamo Kiev. De 25-jarige aanvaller was aanvankelijk sceptisch over een transfer, maar hij raakte steeds meer overtuigd om de stap naar de Oekraïense club te zetten. ‘Dit was niet de stap die ik voor ogen had’, aldus de aanvaller die afscheid neemt van PSV. ‘Mijn doel was om in de Premier League of de Bundesliga actief te zijn. Maar de mensen van Dynamo bleven aandringen op een gesprek. Vanuit dat gesprek draaide mijn gevoel al wat bij, maar ik had nog steeds niet de overtuiging dat dit dé stap zou worden. Vervolgens ben ik in Kiev gaan kijken. De stad, de faciliteiten van de club, de technische staf, het stadion dat plaats biedt aan 70.000 mensen, allemaal zaken die mijn beeldvorming weer veranderden. Dynamo speelt bovendien ieder jaar om de prijzen en ieder jaar Europees voetbal. En vanwege Euro2012 zijn er veel nieuwe stadions in Oekraïne. Al met al is deze competitie naar mijn mening een stap vooruit.’