In Memoriam Serge Rossmeisl

Serge Rossmeisl, directeur van profcluborganisatie FBO, is zondag op 48-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek.

We hebben ruim twintig jaar met hem samengewerkt en in die periode diverse CAO’s afgesloten. ‘Ik ken Serge twintig jaar, sinds februari 2002’, zegt ProProf-directeur Ko Andriessen. ‘Samen hebben we het voetbal dus ruim twintig jaar gediend. Serge als vertegenwoordiger van de clubs, ik als een van de belangenbehartigers van spelers in het Betaalde Voetbal.’

‘Samen met de collega’s van de VVCS hebben we prachtige akkoorden gesloten, van CAO’s tot een Sociaal Akkoord met een salarisreductie toen het betaald voetbal spreekwoordelijk op zijn rug lag door Covid. Akkoorden die mogelijk werden omdat we bereid waren in het belang van zowel clubs als spelers gezamenlijk op te trekken. Een zakelijke relatie groeide uit tot een warme vriendschap. Hier ben ik nog veel trotser op dan op de zakelijke successen.’

De uit Tilburg afkomstige Rossmeisl trad in 2002, na een studie Rechten, in dienst bij Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO), de werkgeversorganisatie die opkomt voor de belangen van de Nederlandse profclubs. Hij begon er als jurist en werd in 2010 directeur van de in Zeist gevestigde organisatie. Hij hield zich naast de CAO-onderhandelingen ook bezig met onder meer de regelgeving vanuit de FIFA, UEFA en KNVB, de tewerkstellingsvergunningen voor niet-EU-spelers en allerlei zaken rond contracten.

Rossmeisl was positief, een verbinder, oplossingsgericht en een graag geziene partner in het betaald voetbal. Op 21 oktober tekende hij zelf nog het principeakkoord over de verlenging van de CAO voor contractspelers. We zullen hem gaan missen, maar zeker niet vergeten. We wensen zijn gezin, familie en vrienden alle sterkte.